Koloniale meubels

Veel woonwinkels nemen langzaam afscheid van koloniale meubels. Wij hebben in Nijverdal nog een mooie collectie donker teakhouten meubels voor een prachtig koloniaal interieur.

De warmte van Azië en Zuid-Amerika komt terug in een koloniaal interieur

Onze meubelmakers in Indonesië en Colombia slagen er telkens in om de koloniale meubels te behandelen met warme kleuren en waslagen. Hierdoor krijgen koloniale meubelen een unieke en bijzondere uitstraling en creëert u een prachtig koloniaal interieur.

Wat zijn koloniale meubelen?

Koloniale meubelen zijn teakhouten meubels uit Indonesië. Omdat deze meubels werden meegenomen naar Nederland toen Indonesië nog een kolonie was van ons kikkerlandje, kregen ze de naam ‘koloniale meubelen’. Het kenmerk van koloniale meubels is een warme donkere kleur, variërend van roodbruin tot zwart. 

De voordelen van koloniale meubels

Koloniale meubels kennen natuurlijkerwijs dezelfde voordelen als normale teakhouten meubels. Zo zijn koloniale meubelen enorm sterk en gaan ze erg lang mee. Je kunt ze dus scharen onder de noemer ‘duurzaam’. Daarnaast hebben koloniale meubels nauwelijks onderhoud nodig. Dat komt onder andere door de dichtheid van teakhout. Met een koloniaal interieur creëer je eenvoudig een fijne warme sfeer in je woonkamer.

Koloniale meubels bij Kötter Wonen in Nijverdal

Wij hebben een ruim assortiment koloniale meubelen in onze sfeervolle showroom. Voor inspiratie en advies over deze donkere, klassieke meubelen, bent u van harte welkom bij Kötter Wonen in Nijverdal!

Naast koloniale meubels hebben wij ook:

· Stoelen
· Banken
· Tafels
· Kasten
· TV/Audiomeubels
· Badkamermeubels